HÉTFŐ ÉS CSÜTÖRTÖK 10.00

Gyermeked itt megtanulhatja népünk ősi dalait, mondókáit, melyeket régen a fonóban énekeltek, szavaltak az asszonyok, és így adták tovább a következő nemzedékeknek.
Hogy ne vesszen el ez az ősi tudás, hozd el gyermekedet, hogy önfeledten együtt énekelhessünk és mondókázhassunk hangszerek kíséretében!

Ajánlott életkor: 1-7 éves

“Népi kincsek felelevenítése – anyanyelvi, irodalmi, zenei nevelés
A mondókázás, ölbeli mondókák, ritmikus mondókák, mozgásos mondókák fejlesztik a gyermek memóriáját, emlékező képességét, ritmusérzékét, segítik a beszédfejlődését. Mindemellett közösségi élményt, meghitt légkört teremtenek. Ezért is fontos számunkra a mondókák és versek tanulása, a sok éneklés és meseolvasás. Főként népdalok, népmesék, népi mondókák kapnak szerepet más magyar költők versei, dalai mellett.
A magyar népdalok, vagy más gyermekdalok, keresztény gyerekénekek sokszor hangszeres kísérettel jelennek meg (dob, csörgő-zörgők, gitár, furulya). Mindezek élményt nyújtanak, zenei ízlést formálnak, fejlesztik a hallást és a gyermek ritmusérzékét.” (szakmai program, részlet)

“…a zene is a játékos önkifejezés elemi formája. Az anya szívverésétől kezdve az anyaméhben, a kisgyerekkori ütemes mondókákig és altatókig a zene körülveszi a legkisebbeket is. Segíti a gyereket a mozgásban és a mozgáskoordináció tanulásában, energiái levezetésében, érzelmei kifejezésében és a másokkal való érintkezésben.” (Kim John Payne)